het oudste kanarieras
Startpagina » Webmaster

Ruim 40 jaar hou en kweek ik nu vogels. Nooit zal ik er mee stoppen waarschijnlijk. 

Deze website heb ik gebouwd ter stimulering van de kweek van Lizardkanaries en om meer Lizardkwekers te leren kennen. Eerste resultaat was meteen de vertaling van een artikel van de herkomst van de Lizard in de Australische speciaalclub.

 

Dit kanarieras was bijna uitgestorven. Deze situatie mag zich niet meer herhalen. De Lizard is uniek !

Naast Lizards kweek ik ook rode kanaries en Timbrado's. Dit zijn Spaanse zangkanaries, temperamentvol, sterk en fantastische zangers!

 

Als tropen heb ik altijd Driekleurpapegaai-amadinen; sterke vogels, erg levendig en daarboven zingen ze fraai en frequent. Sinds 2016 komen daar Goulds Amadinen bij, prachtig kleurrijke vogels

 

In 2013 heb ik enkele Mexicaanse Roodmussen aangeschaft. Hiervan heb ik enkele jongen gekweekt. Zonder kleurstof kleuren deze vaal geel/oranje op. In 2015 heb ik kleurstof door het eivoer gemengd. Prachtig rode mannen heb ik nu !!! In 2016 is het de bedoeling deze te gaan kruisen met de rode kanarie en de goudvink.

 

Kweek met de Putter staat ook nog steeds hoog op mijn lijstje. Ook de bastaard uit een kruising met de Goudvink moet er nu een keer van komen.

 

Verder staan erg in mijn belangstelling de Schamalijster en de Twatwa en/of Picolet. Allemaal fabelachtige zangers.