het oudste kanarieras
Startpagina » Gezondheid

Mariadistel

Mariadistel werd al door de Romeinen gebruikt om zijn geneeskrachtige werking. Mariadistel is een krachtig medicijn voor je lever en galblaas (het ontgift). Het bevat silymanine wat de lever ondersteunt bij afbraak van bepaalde stoffen. 

De werkzame stoffen van de Mariadistel (Silybum marianum) zitten eigenlijk alléén in de zwarte zaden, dus zonder de pluisjes. Wekelijks Mariadistel verstrekken voorkomt en geneest leverproblemen. Heeft een heilzame werking op de algehele gezondheid. Probeer dit eens uit op uw vogels en u zult versteld staan. De hele zaden worden slecht opgenomen maar even malen helpt.

mariadistel.jpg

Biggen-compost: bodemmineralen voor vogels.

Biggen compost is een product dat bestaat uit zuivere, extra fijne compost van groenten-, fruit- en tuinafval. Met toevoeging van een bepaalde samenstelling aan mineralen (oa klei-) en ammoniakzuren wordt het product ideaal voor consumptie voor dieren in het algemeen. In de varkenshouderij zorgde het product voor een flinke vermindering van het medicijngebruik bij biggen. Geconstateerd is dat ook bij vogels het product effectief is gebleken. Het wordt gebruikt als middel tegen diarree en bloedarmoede. Jonge, net uitgevlogen vogels zijn er dol op. 

Wat doet biggen-compost:

*  is door de lage zuurgraad (ph=3 a 4) erg goed voor maag- en darmflora;

*  heeft door het hoge gehalte van koolstof een zuiverende werking;

*  bevordert de spijsvertering en voorkomt diarree, vooral bij pas uitgevlogen vogels;

*  biedt een goed uitgebalanceerd voedingssupplement op basis van natuurlijke grondstoffen;

*  wordt gegeven om mineralen en sporenelementen aan te vullen cq tekorten te voorkomen;

*  bevat oa de volgende mineralen en sporenelementen: Kalium, Calcium, Zink,  Magnesium, Fosfor, Koper, IJzer en Molybdeen;

*  draagt bij aan zwartere hoorndelen bij vogels in de zwartreeks;

*  geeft een goede werking op het zwarte eumelanine bij de vogels;

Belangrijk: geef het niet zolang er nestjongen zijn! Zorg ervoor dat het altijd iets vochtig is, droog zal het zelden meer worden opgenomen. 

Geef ongeveer één eetlepel per twee vogels voor 3 - 4 dagen, doe dit in een bakje en zet dit op een droge plaats. Iets vochtig maken (heel licht) is aan te raden. Wat over is na de vierde dag wegnemen en vervangen door verse compost. Alleen geven aan vogels in de zwartreeks, zeker als u kweker bent van tentoonstellingsvogels.

Avi-Terra (vergelijkbare werking als biggencompost).

Avi-Terra is samengesteld uit doorvroren zwartveen (90%), geselecteerde klei-soorten (10%) en verrijkt met sporenelementen 0,25 kg/m3). De receptuur garandeert een natuurlijke samenstelling en is daardoor een verantwoorde aanvulling op het voedselaanbod voor uw vogels.

Brandnetels

Gedroogde brandnetels door het eivoer zorgen voor extra vitaminen en mineralen.

Kamille

Ter bestrijding van een ontsteking geeft kamille door kokend water een prima resultaat. Kamille-aftreksel laten afkoelen en met een wattenstaafje aanbrengen op de ontsteking.

boerenwormkruid.jpg

Boerenwormkruid

Drogen en uitstrooien in nestkasten voorkomt bloedluizen. Ook het ophangen van bossen gedroogde stengels helpt oa tegen luizen.

Paardebloem

 

klkghasljjk;bjk;ggjka;jj/jjajcj'l'khkl

 

 

 

paardebloem-1.jpg